woensdag 27 januari 2016

een baby...


Ook dit is een cadeau dat in 2015 gegeven is. De baby is ondertussen 11 maand oud. Maar beter laat dan nooit zeker.

Een baby verdient uiteraard een cadeau. De mama had al een wikkeldeken gekregen met baby 1, dus baby 2 kreeg iets anders. Het werd een slaapzak van Straight Grain. Ik had van haar een hele tijd geleden de patronen gewonnen, dringend tijd om er iets mee te doen.

De Lua is eigenlijk een gemakkelijk patroon, dat toch net wat meer heeft.

Het was de eerste keer dat ik deze maakte en dit gaat een nieuw, vaak gebruikt patroon worden, want zeer leuk en aangenaam om te maken.

Trouwens, ik heb nog nooit een knoop zo sterk aan iets vastgenaaid. Per knoop eigenlijk zelfs 2x een dubbele draad aan de slaapzak genaaid. Dit geraakt nooit meer los!


maandag 25 januari 2016

cadeaubon inpakken ...

Mijn schoonzus is jarig en dat betekent feest. Bij feest hoort een cadeau en de ze had graag een IKEA bon. Dus dat wil ik wel geven, maar niet zomaar.


Dus hebben we een zakje gemaakt. Een lippenzakje voor een labello, andere make-up, ... En in dit geval dus ook de cadeaubon.

Je hebt het patroon hier al voorbij zien komen.




Als ik er dan toch één ging maken, maak je er even snel een tweede. Als back-up voor een volgende verjaardag. Altijd nuttig om een extra te hebben.




donderdag 21 januari 2016

SWAP...

Swap? Ik maak voor iemand iets en zij maken ook voor mij iets. Allemaal zeer spannend, want je kent elkaar niet.
In 2014 en 2015 heb ik telkens 1x meegedaan. Maar eerlijk? Niet mijn ding, maak ik genoeg, doe ik genoeg, is die persoon tevreden, ... Dus maak ik vanaf nu alleen nog maar voor mensen die ik ken en swap ik niet meer mee. Maar toch mogen jullie wel eens kijken wat ik gemaakt heb.

Bedankt swappers voor jullie cadeau!


Swap 1:


Het volledige pakket:







Een handtas die ik al meermaals gemaakt heb. Zie maar hier en hier.




Een make-up tasje. Het idee en patroon komen van hier, maar ik heb het wel op een volledig andere manier in elkaar gestoken.





Deze dame was zwanger, dus heb ik een slab gemaakt, maar in een andere vorm, gewoon omdat het kon.





Een kaartenmapje dat je hier ook al gezien hebt.




Swap 2:



Allemaal op deze manier ingepakt. Ook dat mag op een leuke manier, niet?





Een make-up tasje (dat je hier ook al eens gezien hebt).
Met een zelf gemaakte ketting waarin een foto van haar kinderen verwerkt is.





Een speeldoos voor haar kleine meid.





maandag 18 januari 2016

Elisa Jurk uit LMV ...

LMV? La Maison Victor, al even mijn favoriete naai-tijdschrift. Dus af en toe maken we daar ook iets uit.

Dit is een kleedje dat ik vorig jaar gemaakt heb en waarvan mijn persoonlijke fotograaf toen ook al foto's van genomen had in de lente. Het was dus alleen nog niet op de blog gekomen. Dat maak ik dan nu goed.

De Elisa jurk is gemaakt in een punta di roma. Ik draag dat graag, dikker dan tricot en naar mijn gevoel een aangenamer gevoel dan katoen door de stretch erin. Trouwens weinig afwerking nodig, doordat het niet rafelt, dus snel klaar.

Dit kleedje ga ik nog maken. Zeker 1x zonder de schouderstukken erin en 1x zonder het wikkelrok gedeelte. Maar zover ben ik dus nog niet.

woensdag 13 januari 2016

rokje voor mezelf ...

Heb ik al gezegd dat ik fan ben van La Maison Victor? Zo gemakkelijk, eigentijds en perfect voor mijn lichaam.

Hierbij de Kristy rok uit editie 6 van 2015.

Een zeer simpel rokje. Ik heb het gemaakt met voering, alleen niet de stappen volledig gevolgd. Soms weet ik het beter ;-)





















Bedankt aan mijn man om weeral voor de foto's te zorgen.

zondag 10 januari 2016

Mijn beste wensen en mijn excuses...

Ik wil starten met mijn excuses. Het is gewoon een schande, ik weet het. Zo lang niets meer gepost!
Mijn voornemen voor het nieuwe jaar? Terug actief zijn op de blog!

Hierbij ook mijn beste wensen mijn lieve lezers, dat 2016 een top jaar mag worden voor ons allen. Vol creativiteit, gezelligheid en leuke ontmoetingen!


Hoe komt het dat ik niet actief was? We hebben een huis gekocht!
Schuren, afwassen, behang los maken, kilometers schilderen, tuin leeg halen (wie plant er nu ook zoveel bamboo?!), behangen, ... dat was mijn werk van de laatste maanden.
Een huis inrichten, kleuren kiezen, decoratie kiezen, ... Geweldig!



Tot we op zoek gingen naar een lamp voor boven de eetkamer. Een onmogelijke zaak, daar de lamp nooit boven de tafel zou komen. Dus hebben we er zelf 1 ontworpen. We kopen een leuke lamp, halen ze uit elkaar, maken een houten bak, schilderen deze, steken de lampen erin, hangen het aan het plafond en klaar. Een industriële en minimalistische stijl, we zijn er weg van!




En ook met de decoratie voor de feestdagen heb ik me uitgeleefd. Hierbij een kleine impressie.


Een simpele adventskalender. Houten cijfertjes met een fluostift schilderen, vast maken aan de kaars, 1 kaars elke zondag voor kerst aansteken en gezelligheid troef.






Een kerstkrans. Koop 80 kerstballen, lijm het metalen kopje vast aan je kerstbal met een lijmpistool, laat drogen, zoek een ijzeren kledinghanger, maak deze rond, maak deze los, hang alle kerstballen aan de hanger, zoek een breed lint en werk de hanger weg. Hang op en geniet ervan!