woensdag 11 december 2013

een rokje, voor mezelf...

Ooit in een ver verleden ben ik aan dit rokje gestart. Begin dit jaar is het dan ook eindelijk afgewerkt. Ondertussen is het ook al heel vaak gedragen. Wassen gaat dus, want daar had ik wat schrik voor.
Het zit ook zo geweldig, volledig op mijn lichaam gemaakt. En dus wel goed voor mijn lichaamsvorm.

Mijn 'fotograaf' vond dat ik een beetje schattiger op de foto moest staan, dit is dus het resultaat. Achja, er bestaan zoveel slechtere foto's van me.

Deze rok heeft 4 stolpplooien, 2 aan de voor- en 2 aan de achterzijde. En uiteraard een blinde rits. De eerste ooit en ben er best trots op.



De stof is eigenlijk een mantelstof, maar ik vond ze o zo mooi. Met een zwarte voering, tegen het prikkelen.

zaterdag 7 december 2013

voor mezelf...

Mijn tante gaf op de babyborrel van mijn nicht de opmerking dat ik nooit iets voor mezelf maakte. Wat dus bijna waar is, maar gelukkig niet volledig. Ik vind het vooral ook niet leuk om op de foto te staan. Maar met een vriend die zo'n geweldig foto's kan maken, heb ik me er toch maar even aan gewaagd en 2 van mijn werkjes laten trekken. Vandaag een hemdje.

Een hemdje met enorm veel details. Dit was mijn 2e hemdje en over de afwerking heeft dit pietje precies nu eens geen commentaar. Alleen was het idee in mijn hoofd mooier dan in realiteit op mijn lichaam.


Hierbij ook een paar details.
De leuke knopen. De binnenkant waar de linten starten. De grote manchet die mooi rechtop blijft staan.


woensdag 4 december 2013

smocken, 2e keer...




Zoals gemeld ben ik op les geweest. En daar had ik een idee. Dat moesten we dan uitvoeren, uiteraard!
Een vriendin was zwanger (ja, haar cadeau is hier ondertussen zelfs al gepasseerd). Voor haar heb ik een rokje gemaakt. Was niet zo gemakkelijk, zo rekening houden met een buik die elke dag veranderd. Maar we hebben ons best gedaan en het is goed gekomen.



Hoe ik dit gedaan heb. Wel bij een andere vriendin heb ik gemeten hoeveel haar buik gegroeid was tegen het einde van haar zwangerschap. En het voorpand is gewoon hoger gemaakt dan de achterzijde. Op voorhand, voor ik beide zijde aan elkaar heb gemonteerd, had ik voor- en achterzijde gesmockt. Dan mooi aan elkaar genaaid en klaar.

Spijtig dat de rok jeukt op de buik... Een zwangere buik is blijkbaar zeer gevoelig. Maar toch een leuk idee, eens nadenken hoe we dit oplossen kunnen.

Maar toch een zeer mooi buikje!